Zo vier je samen nog feest...

Het ene moment sta je nog samen feest te vieren en het andere moment moet je afscheid nemen van iemand die zo vele jaren het feestje mee heeft gevierd en mee heeft gemaakt. Het ene moment een lach en het andere moment een traan.

Het lijkt nog zo kort geleden dat Prins Bart I en Prinses Ingrid samen met Jeugdprins Kes en Jeugdprinses Mara een bezoek brachten aan Mariënburght.
Als geen ander werd er door Driek Broers uitgekeken naar de komst van de hoogheden van c.v. Buulder Buk. Compleet met cape, prinsensteek met veren en strik met kruisje zat hij klaar om de Buuulder Bukmars mee te zingen.

Als 27e hoogheid van de Buulder Buk ging hij in 1981 in Buul voorop als Prins Driek I.
Hij was toen al 11 jaar lid van de Raad van Elf. Hij werd terzijde gestaan door Vorst Jac Hendriks en President van de Raad van Elf Jos Derks.

In de Raad van Elf destijds zaten R. de Jong, N. Mennen, H. Lamers, G. Kissen, F. Davits, F. Verheggen, H. Lammers, H. v.d. Moosdijk, H. Toemen, F. van Beek, J. Mennen en H. Sprankenis. Leden van de Buulder Buk kenden Driek Broers als de man die jarenlang met de lidmaatschapskaarten aan de deur kwam.
Binnen de Raad was hij jarenlang de man van de beurs.
Na zijn Prinsenschap is hij nog twee jaar actief gebleven in de Raad van Elf, waarna hij zich terugtrok in de luwte van de Prinsengarde van c.v. de Buulder Buk.

Ook echtgenote Miets had het carnavalsbloed in de aderen stromen. Ze trad tijdens de zittingen enkele malen op als tonpraotster, o.a. in haar creatie als “Mieke van de Schut”.

Op 2 april is Driek als één van de velen bezweken aan de gevolgen van een besmetting met het Coronavirus. C.v Buulder Buk neemt hiermee opnieuw afscheid van een markant gezicht uit de geschiedenis van 66 jaar c.v. Buulder Buk.

Wij wensen niet enkel de familie van Driek heel veel sterkte met dit overlijden. In gedachten zijn we ook bij de vele ouderen die thans in afzondering leven en allen die werkzaam in de zorg voor deze mensen.
Dat zij gesterkt mogen worden door alle steun die we hen allen van harte toewensen.
Hiervoor een Dikke Merci!


Terug naar overzicht
Driek I met Raad van Elf 1981