Zaterdag Boerenbrulluft in Buul

Delen
Zaterdag Boerenbrulluft in Buul

Komende zaterdag zal Buul in het teken staan van de Boerenbrulluft 2019. De voorbije
weken kon iedereen al uitgebreid kennis maken met de Boer, Boerin en de hele familie via het Bokkenblaaike en via de diverse media.

Zaterdag 26 januari gaat het dan toch echt gebeuren. Haal de beste boerenkledij maar uit de kast, poets de klompen op en zorg dat je van de partij bent. Want dit is het feest dat je niet gemist wilt hebben.

Iedereen die mee wil lopen in de optocht kan verzamelen bij Boer Tom aan de Nieuwstraat 73a.
Je kunt ook naar Boerin Nieke gaan aan de Fabrieksstraat 23a.
Boer Tom zal samen met Prins Tijn I en Prinses Astrid, het gevolg van de Buulder Buk en de familie in optocht op feestelijke wijze zijn Boerin Nieke om 18.00 uur ophalen.

Met de nodige tam-tam trekt de stoet naar Zaal Proost waar om 19.00 uur dit Boerenpaar op ludieke wijze in de onecht zal worden verbonden. Natuurlijk is er aansluitend een receptie waar iedereen het boerenpaar en de familie de hand kan schudden. Een ludiek cadeau voor het boerenpaar is natuurlijk heel erg leuk en welkom, maar levende dieren zoals blèrende geitjes en stinkende bokken worden niet toegelaten. En dan is het nog feest tot het vast en zeker alweer zondag is.

Wisten jullie trouwens dat het vragen van het boerenpaar best wel stiekem gebeurt allemaal?
In september al belt de commissie, afzonderlijk van elkaar, een Boer en een Boerin. Beiden wilden wel ja zeggen en vroegen natuurlijk: Wie is dan dien andere? Ondanks dat de Boerenbrulluftcommissie dat niet wilde zeggen hebben beiden ja gezegd en gingen op zoek naar pap, mam en getuigen.

En dan kan het volgende zo maar gebeuren: op een dinsdagavond, Boerin Nieke gaat naar Tom om te vragen of hij vader wil zijn. Zegt Tom: “Die dag goi ich zelf al trouwen en ich wou oog as
mooder vroage.” Na twee en een half uur beetje aankloten bij de blind date hebben ze toch
maar opgebiecht da ze ’t wisten van elkaar.

Het Boerenpaar de familie en de commissie Boerenbrulluft is er klaar voor en hoopt op een groot feest met de rest van Buul bij de Boerenbrulluft zaterdag aanstaande.

Kijk voor meer berichten en nieuwtjes en foto’s achteraf ook op deze website of op onze Facebook pagina.

foto's: fotodemeus
Terug naar overzicht