'ut get beginne!' startklaar

Delen
Na de presentatie van enkele deelnemers in het vorige artikel, nu het vervolg.

De Knotherbêhre vormen een vaste waarde bij de start van het carnavalsseizoen bij de Buulder Buk. Tijdens de Blèèraovund brachten zij carnavalsmuziek op geheel eigen wijze en ook bij de eerste editie van 'ut get beginne!' gaven zij acte de presence. De Knotherbêhre leveren het bewijs dat carnavalsmuziek niet per sé een hoog hoempapa-gehalte nodig heeft. Ook dit jaar zal wederom het heel herkenbare Knotherbêhre geluid door de Energy klinken, waarbij ze deze keer een lied brengen over Junt.

Rob Scheepers uit Sterksel is een hele grote in de tonpraterswereld. Hij heeft al vele prijzen in de wacht gesleept, o.a. Brabants kampioen en winnaar van het Keijebeiterstournooi. Acts als voetbalhooligan, kermisexploitant en Kloontje Kniesoor hebben al bij menig persoon de tranen over de wangen doen lopen. Ook bij 'ut get beginne!' zal dat niet anders zijn.

Drumline Budel is de percussiegroep van de Schut van Buul. Enkele jaren geleden is er een nieuwe weg ingeslagen door het traditionele percussiewerk te laten voor wat het is en een nieuwe weg in te slaan, namelijk die van een drumline, de eerste in zijn soort in Brabant. Dat zij dat niet onverdienstelijk doen blijkt wel op de diverse concoursen waar ze steeds hoog eindigen. Tijdens 'ut get beginne!' zal de drumline zich van zijn beste kant laten zien en vooral horen.

Boy Jansen is een nieuw aanstormend talent in de ton. Hij is de laatste tijd al op diverse podia te zien geweest en mag uiteraard ook bij 'ut get beginne!' niet ontbreken. Zijn laatste wapenfeit is het verwerven van een wildcard voor het keiebeiterstournooi dat bekend staat voor het neusje van de zalm op tonpratersgebied.

Voor de kinderen zal onze balonnenclown aanwezig zijn en gezien afgelopen jaar zal deze weer overuren moeten gaan draaien om elk kind een mooie creatie te geven.

De presentator van 'ut get beginne!' Johan Kuipers zal op zijn bekende manier het hele programma aan elkaar praten en met een diskjockey die blokjes met voornamelijk Buulse carnavalsmuziek ten gehore zal brengen kan het niet anders als dat de 2de editie van 'ut get beginne!' een groot succes gaat worden.

Op zondag 17 november vanaf 14.11 start de 2de editie van 'ut get beginne!' in de Energy te Budel, toegang is gratis.

Terug naar overzicht