• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Ton stond centraal bij Boerenbrulluft

Ton stond centraal bij Boerenbrulluft

Delen
De Boerenbrulluftcommissie van de Buulder Buk had het weer prima voor elkaar afgelopen zaterdag.
Het was al vroeg feest in de Nieuwstraat bij Boer Tom en in de Fabrieksstraat bij de thuis van Boerin Nieke.
Beiden hadden hun eigen feestje gebouwd voor het “officiële” feest van start ging.
Rond 17.45 trok een kleurrijk gezelschap van en mét Boer Tom door de vogeltjeswijk naar de Fabrieksstraat om Boerin Nieke op te gaan halen.
Het was een gezellige tocht en misschien wel mede daardoor kon het programma in de Bokkenstal bij Proost iets later dan gepland beginnen.
Met twee tonpraters als Boerenbruidspaar kon het niet anders dan dat er een prominente rol was op het podium voor de Buulse ton.
Een ton die in eerste instantie gevuld werd door niemand minder dan pastoor Boy Janssen.
Op zijn eigen en humoristische wijze legde hij het vuur aan de schenen bij dit boerenpaar. Hij had wel een heel speciale verrassing voor boer Tom, die vorig jaar nog de rol van zijn misdienaar op zich had genomen bij de vorige Boerenbrulluft.
Boy had collega tonprater Freddy van den Elzen meegebracht om als misdienaar op te treden.
Het moge duidelijk zijn dat Freddy en Tom elkaar wel kenden en over en weer leverde dat hilarische taferelen en leuke momenten op.
Uiteindelijk werd er door beiden ja gezegd en bleek dat de misdienaar prima in staat was de taak van een pastoor met tijdsdruk goed op te vangen.
Na de felicitaties in een druk bezochte receptie voor Boerin Nieke en Boer Tom kon het feest losbarsten, en zoals dat hoort bij de Boerenbrulluft van de Buulder Buk hoort daar vlaai, roggebrood met zult en krentenbrood bij van de Buulse bakkers en slachter.
En ook hoort het er bij dat het al weer zondag is voor de meeste feestvierders de bokkenstal inruilen voor een eigen onderkomen, al of niet via een adresje op de eier ergens.
Terug naar overzicht