• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • ‘t Gouwe Getje is de inzet voor Buulse optocht

‘t Gouwe Getje is de inzet voor Buulse optocht

Delen
’t Gouwe Getje is de hoogste onderscheiding van de Grote Optocht van Buul.
Hij kan voor één jaar in bezit blijven van die deelnemer of vereniging die het hoogste aantal punten krijgt van de jury. Dit is ongeacht de categorie of de afkomst.

Dinsdag 25 februari 2020 zal de Grote optocht weer door de Buulse straten trekken.
Achter menig schuurdeur wordt al driftig gelast geplakt en ook soms al geschilderd om er voor het publiek langs de kant een groot feest van te maken.

Op zondag 17 november stond een van deze schuurdeuren open in het kader van een Open Dag.
Bouwersgroep CV De Plak uit Someren-Eind liet belangstellenden alvast een kijkje nemen. Natuurlijk wordt er hard gewerkt om het resultaat van vorig jaar: winnaar van ’t Gouwe Getje 2019 in Buul, te overtreffen.
We zullen niet verklappen wat we allemaal gezien hebben bij ons bezoek daar. Wel kunnen we vertellen dat deze winnaars een bezoekje kregen van ons Prinsenpaar 2019 Prins Tijn I en Prinses Astrid, om samen met voorzitter van de commissie optochten Harrie Staals de blijvende herinneringen te overhandigen.
Zeker weten dat deze winnaars die nog lang met veel trots zullen dragen.

Iedereen die kans wil maken om winnaar van ’t Gouwe Getje 2020 te worden kan zich al inschrijven voor deelname aan de optocht.
Ga naar de website www.buulderbuk.nl/inschrijven en het is zo geregeld.
Dat kan dan niet meer vergeten worden.

Ook inschrijven voor de jeugdoptocht op zaterdag 22 februari 2020 kan via deze zelfde site.

Op de foto: Harrie Staals heeft samen met Prins Tijn I de extra bestelling draagkettingen van Ut Gouwe Getje omgehangen bij de Ruud van der Voort van Bouwersgroep CV De Plak uit Someren-Eind.
Terug naar overzicht