• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Prinsschieten bij het St. Jorisgilde

Prinsschieten bij het St. Jorisgilde

Delen
Het was een gezellige boel op zondag 30 augustus bij het gildelokaal "De Vaandrig" van het Budelse Sint Jorisgilde.
Vijf prinsen uit de regio Cranendonck hadden de uitnodiging van de Koning van het gilde beantwoord met hun komst. Samen met een deel van hun gevolg en de jeugdprinsen bracht dat al snel een heel gezellige sfeer.
Inzet van de middag een sportieve onderlinge strijd met als grote vraag: Welke prins gaat hier deze middag koning worden?

Het was de burgemeester van Cranendonck die om 14.30 uur de boom vrij maakte door het lossen van het openingsschot. Daarna was het de beurt aan de prinsessen van Budel, Budel-Schoot, Budel-Dorplein, Soerendonk en Leende om elke keer weer een brok gips naar beneden te schieten met de kruisboog.
De laatste en beslissende voltreffer kwam na het 83e schot en werd geschoten door prins Jack I van de Heiknuuters uit Budel-Dorplein. Hij wist zich hiermee tot Koning der prinsen te schieten.

Bij de jeugd was het succes wederom voor Budel-Dorplein. De jeugd-prinsen en prinsessen schoten op de vlakbaan op speciale gekleurde kaarten met een kleurrjke haan. Hiermee waren punten te verdienen. De meeste punten werden geschoten door jeugdprins Jelte I van de Heiknuuters.

De aankomende prinsen kunnen voor volgend jaar alvast 12 september 2015 in de agenda zetten, want dan zal voor de tweede keer het prinsschieten worden gehouden bij het Budelse Sint Jorisgilde.

Bron: Grenskoerier

Terug naar overzicht