Prins Bart blikt terug

Naast Prins van c.v. Buulder Buk is Bart van Steenbergen ook een trotse voorzitter van de commissie zittingen.
De organisatie die dit jaar naast een uitdaging voor de Buulse Zittingen in een gloednieuwe zaal van MFC De Borgh ook nog een fantastische Prinsengalazitting op het podium wist te brengen.
Eindelijk kon de commissie vorige week de koppen bij elkaar steken om terug te blikken. Maar natuurlijk werd er ook gespeculeerd over komend seizoen.

Hoewel het voor C.V. Buulder Buk nog te vroeg is voor een definitief besluit en op 9 juli de ledenvergadering wordt gehouden is er al wel een brainstormsessie gedaan.
Wat doen we met de Buulse Zittingen 2021?
Over off-line / on-line? Minimaal 1,5 mtr met of zonder publiek?
Natuurlijk is input van artiesten, deelnemers maar ook van buitenaf van harte welkom.
Ieder idee is welkom en met elkaar hopen we te komen tot mooie en bruikbare ideeën.

En natuurlijk blikt Prins Bart nog vaker terug op de editie van de Buulse Zittingen 2020. Waarbij podium en zaal klaargezet zijn door de Bouwcommissie samen met de mensen van De Borgh, de Poederborstel gevuld door Mara en Lenny, de spetterende opening met zang, aankondiging van de nieuwe presentatrice Elze die met trillende knieën de avond voor de 1e keer opende.

Een mooie nieuwe zaal met een combi van licht, geluid, visuals & special effects aangestuurd door technisch regie van WSS, Anthonie, Mattie, Tobias, Bert en Martien. Dames en heren van Exchange die met een Gardedans de zaal opgewarmd laten beginnen.
Dames en heren bediening van de Borgh serveren na de 1e koffie de drankjes voor tussendoor. De Knotherbehren krijgen als eersten “Hieeël Buul op de stuul”.
De Suisse krijgt het seintje van Elze en het toneel wordt opgevuld en waar nodig afgeruimd door de toneelmeesters Mat en Adrie, micro present en Ja Actie! De 1e Buut wordt door Hofkapel de Bloasbuk het podium opgeblazen en Jeroen kan aan de slag met de zaal. 20 minuten later en nog prima op tijd wordt het tijd voor cabaret, Johan, Peter, René met muzikale vrienden gaan virtueel en zetten de zaal ruimschoots aan het lachen.

Op naar de volgende buut. Het is Klaas aan het woord.
Het zelfvertrouwen straalt er groots vanaf, hij pakt de zaal waarna we allen kunnen bijkomen tijdens de pauze. Dames en leden van de Raad gaan rond in de zaal met het spel 21 en penningmeesters Paul en Herman hebben het er maar druk mee om ieder zijn of haar gewonnen prijs te geven.
Elze wordt al zenuwachtig als de Preens zich niet aan de tijd houdt en weet op een professionele manier iedereen in de bak en op de stoelen te krijgen om klaar te zitten voor een zeer spectaculaire Showdans waarbij zowat alles wat techniek heeft aan boord gegooid wordt en in bedrijf gezet.
Kijkend naar het digitale scherm zitten Zoer en Brus vanuit het Buulse Zitje alvast te zweten en nemen nog snel een laatste slok koud Buuls Bier en worden door Horsje al naar voren geroepen: “Komuh, gillie moet op.”
Lekker klungelend het podium op als auditie voor de Buulse Proms met diverse acts waarmee ze het Promspubliek willen verpletteren.
Vanuit de auto heeft Tom van Osch al pogingen gewaagd commissie zittingen te bereiken om de boel te rekken en spoed zich van Bühne naar Bühne in de regio om ook op de thuisbasis in Buul het ultieme podium te betreden. Met Tom hebben de Buulder Buk een goed huwelijk lijkt het.
De Meensen in de zoal, Road, Prins & Prinses moeten met regelmaat over de tong en blozende gezichten zijn duidelijk waarneembaar.
Als laatste de slotact van Pluche Toelie. Jack, Petra en Madeleine weten naast cabaret en zang ook een traantje los te krijgen en staan al snel alle artiesten, medewerkers, Raadsleden, Prins en Prinses op het podium voor de Finale.
Na het laatste woord komt de Buulderbukmars uit het koper en gaat het feest nog even lekker door in de Foyer met Ronald van der Lee. Er kan meegezongen worden en waar nodig gehost. En dan is het toch 2.00 uur en zet het team van de Borgh de kraan dicht en doet Els Aerts het licht uit.

Met deze terugblik op het geheel, wil Prins Bart I iedereen bedanken voor de fantastische avonden de fijne samenwerking maar vooral de gezelligheid.

Om te zien hoe het met de Buulse Zittingen 2021 zal gaan kun je het nieuws hier blijven volgen.


Terug naar overzicht
Springt op de stuul, mej Preens Bart d’n Urste oet Buul!