• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Optochten voor Budel hoogtepunten van carnaval

Optochten voor Budel hoogtepunten van carnaval

Delen
Zaterdag en dinsdag zullen voor velen de hoogtepunten van carnaval 2017 gaan vormen. Niet enkel de deelnemers, maar ook de toeschouwers kijken elk jaar weer uit naar de twee kleurrijke optochten die door de kern van Budel zullen trekken.

Op zaterdag 25 februari is het aan de jeugd. Vanaf 13.45 uur kan er opgesteld worden bij het Boudriepark in de Europalaan Zuid.
Om 14.11 uur zal Jeugdprins Sem en Jeugdprinses Isa samen het startsein geven.

Route van de optocht is Europalaan langs achterzijde Zorgcentrum Mariënburght via Cranendoncklaan naar de Nieuwstraat. Via de Dr. Ant. Mathijssenstraat naar de Deken van Baarsstraat waar ter hoogte van Partycentrum Proost de optocht wordt ontbonden.
Zo spoedig mogelijk na de optocht zullen de prijzen bekend worden gemaakt in de residentie “Bokkenstal” de Bonte Os.

Op dinsdag 28 februari zal er vanaf 10.00 uur aan de Maarheezerweg worden opgesteld voor de Grote carnavalsoptocht van de Buulder Buk.
Om 13.30 uur stipt zal Prins Johan I en prinses Monique een startsignaal geven voor de optocht die start bij de rotonde en dan zal trekken via Dr. Ant. Mathijsenstraat, Markt, Nieuwstraat, Cranendoncklaan en Rubenslaan alwaar ontbonden zal worden. De prijsuitreiking in Partycentrum Proost begint om 19.30 uur.

Tot slot nog enkele optochttips:
- Denk aan een bijdrage voor de deelnemers van de optocht in de collecte op dinsdag.
- Dit jaar komt er weer een tribune te staan op de Markt van Budel. Op de tribune is plaats voor 400 personen en als je er bij wilt zijn bestel dan de kaarten voor 5 euro per zitplaats via info@klimatro.nl. De opbrengsten die op deze wijze bij elkaar worden gebracht komen geheel ten goede aan de deelnemers aan de optocht.
- Bewoners van het zorgcentrum Mariënburgt kunnen live meegenieten van beelden van de optocht die zowel op zaterdag als dinsdag worden verstuurd vanaf een camera op de Markt.

Terug naar overzicht