Minder dan maand voor aftrap

Delen
Minder dan maand voor aftrap carnaval met Ut Get Beginne.

Het begint te korten voor de organisatoren van carnaval.
Niet enkel in Budel, maar overal in de regio staat men in de startblokken om van het nieuwe carnavalsseizoen weer een onvergetelijk feest te maken.

In het geheim worden mensen voorbereidt om zich te presenteren als nieuwe hoogheden en boerenparen. Heel dik op de kalender en in de agenda staat de elfde van de elfde al gemarkeerd, want dan gaat het ook echt beginnen. Dan gaat carnaval 2019-2020 van start.

Bij de Buulder Buk doet men dat dit jaar voor de zesde keer met een groot openluchtfeest: Ut Get Beginne.
De affiches komen her en der al tevoorschijn en het programma is bekend bij de organisatie. Waar c.v. Buulder Buk het allerliefste de start van carnaval zou maken in het centrum van Budel op het Capucijnerplein is dat dit jaar helaas niet mogelijk. Vanwege de weekmarkt op de maandag moet de organisatie uitwijken. Men kan terecht op het terrein van een gastvrije Scholengemeenschap Bravo. Op steenworp afstand van het centrum, dus dat deel zit al goed.

Ook dit jaar weer zal er een optocht zijn met lampionnen voor de jongste bokjes en geitjes. Natuurlijk zullen Prins Tijn I en Prinses Astrid samen met Jeugdprins Niek en Jeugdprinses Yara meelopen in de stoet en daarna samen het startsein geven voor het programma. Met DJ Jerome staat de muzikale invulling al jaren als een huis. Verder zal Vieze Jack een optreden komen verzorgen.
Tevens is Ut Get Beginne al een aantal jaren het podium waarop het nieuwe Boerenbruidspaar voor de Boerenbrulluft wordt gepresenteerd. Wie gaan op 25 januari 2020 bij de Boerenbrulluft van Buul in de onecht verbonden worden? Binnenkort mogelijk wat hints en kan er geraden worden.

Vanaf Ut Get Beginne is ook het 66-jarig jubileum van start gegaan en kan iedereen in Buul en omgeving de nieuwe Buulder Bukvlag en bijbehorende gadgets verkrijgen. Met de aanschaf laat je niet alleen zien dat je het Gevuul van Buul hebt, maar steun je ook de organisatie van alle carnavalsactiviteiten in Budel.
Terug naar overzicht