• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Gouwe Getjes 2016 afgeleverd in Lind

Gouwe Getjes 2016 afgeleverd in Lind

Delen
Op 29 december 2016 trok een delegatie van c.v. Buulder Buk onder aanvoering van Prins Johan I en prinses Monique richting Leende.
Daar zijn de bouwers van c.v. de Lolmakers al weer een hele tijd druk in de weer met hun nieuwe creatie waar ze ook in 2017 weer zullen deelnemen aan de Grote Optocht die carnavalsdinsdag door de Budelse straten zal gaan trekken.

Verdeeld over twee grote bouwschuren waren de eerste contouren van de nieuwe creatie al zichtbaar. De eerste verf was inmiddels al aan het drogen op deze koude winteravond tussen Kerst en Jaarwisseling.
Het bezoek van de Budelse delegatie had een wel bijzondere reden.
De Lolmakers trokken ten strijde in de het seizoen 2016 met een grote en tot in detail afgewerkte creatie en een zeer levendig spel. Hiermede behaalden zij het hoogste aantal punten in de optocht die carnavalsdinsdag 2016 door een regenachtig Budel trok. Daarmee werden zij de winnaars van heet Gouwe Getje 2016.
Het fraaie wisselschild heeft een jaar lang een vaste plek gehad in de prijzenkast in Leende. Maar voor de bouwers en de leden van de Lolmakers die als blijvende herinnering aan deze overwinning een hanger wilden waren er nog een hele stapel bijgemaakt.
Het was voor het prinsenpaar 2016 Martin I en Saskia een bijzondere eer om deze Gouwe Getjes samen met het nieuwe prinsenpaar en vertegenwoordiger John van de Moosdijk van de commissie optochten te mogen afleveren in Leende

Terug naar overzicht