• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Gouden Bok en Orde van Verdiensten

Gouden Bok en Orde van Verdiensten

Delen
Zowel op vrijdagavond als op zaterdagavond viel er van alles te huldigen door de Buulder Buk.

Diverse jubilarissen werden door voorzitter Erik van Ham in het zonnetje gezet.
Bij de finale van de laatste zittingsavond steeg de spanning in de zaal.
Traditioneel bijna is dit hét moment waarop bij c.v. Buulder Buk de twee hoogste onderscheidingen die de vereniging kent worden uitgereikt.

Op het podium alle artiesten en medewerkers aan de zittingen, Prins Johan I en Prinses Monique en de Raad van elf samen met hun dames.

Tot zijn eigen grote verrassing werd Harrie Staals naar voren geroepen om de orde van Verdiensten 2017 te ontvangen.
Harrie maakt zich al vele jaren verdienstelijk voor de carnaval in Buul, maar in het bijzonder is hij al 11 jaar actief als voorzitter van de optochtcommissie en daarmee verantwoordelijk voor een groot deel van de organisatie van de optocht die ieder jaar weer velen naar Budel doet trekken op carnavalsdinsdag. Samen met zijn vrouw Annie werd Harrie in het zonnetje gezet.

En toen natuurlijk de grote vraag of de Gouden Bok in 2017 wel of niet zou gaan worden uitgereikt.
Voorzitter Erik van Ham liet nog maar even weten dat hij deze bijzondere en hoogste onderscheiding van c.v. Buulder Buk in de periode dat hij voorzitter was zeker niet elk jaar heeft uitgereikt.

Maar dit jaar was er bij het bestuur wel een persoon bekend die in aanmerking kwam voor deze bijzondere eer.
Het was Leon Slaats die deze laatste Gouden Bok uit handen van voorzitter Erik van Ham mocht ontvangen.
Leon Slaats is 22 jaar actief als lid van de commissie zittingen. Vele jaren was hij presentator van de Buulse zittingen en de laatste jaren vooral achter de schermen de organisator.
Als voorzitter van de commissie zittingen sloot Leon Slaats dit weekend zijn laatste zittingen in deze functie af. Met aan zijn zijde zijn vrouw Corrine mocht hij het podium verlaten met in zijn handen de Gouden Bok 2017.
Terug naar overzicht