• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Goe Begonne - Boerenbruidspaar 2017-2018

Goe Begonne - Boerenbruidspaar 2017-2018

Delen
t is Goe Begonne in Buul.
Met de aftrap van carnaval 2017-2018 tijdens Ut Get Beginne op de elfde van de elfde is de toon gezet voor het grote feest der feesten.
Prins Johan I en Prinses Monique, Jeugdprins Sem en Jeugdprinses Isa gingen voorop samen met De Bloaosbuk naar het grote podium dat voor de verandering eens was geplaatst op een ander deel van het Capucijnerplein. Het stond nu ter hoogte van Os Moen, en de Buulse Bok bij het Schepenhuis kon goed in de gaten houden wie het podium aan de achterzijde allemaal betraden.
Naast de DJ’s Jerome en Hardy en de optredende artiesten One Two Trio en het Feestteam, waren dat vrijwel alle prinsen, prinsessen groot en klein uit alle kernen van Cranendonck. Het waren de prinsenparen van c.v. Buulder Buk die samen met burgemeester de Wijkerslooth en zijn adjudanten, de wethouders Kuppens en Van der Wiel die om 19.11 uur het startschot gaven met een flinke lading confetti.

De stemming zat er al snel in en het bleef de hele avond gezellig druk op het Capucijnerplein. Voor de aanwezige prinsen en prinsessen uit de regio was het “n sgonne avond!”.

Voor enkelen ook de laatste keer dat ze samen het voortouw konden nemen omdat er de volgende dag een prinsenbal op de agenda stond en het prinsenschap in Buul met een topfeest kon worden afgesloten.

Inmiddels is het ook een goede gewoonte dat c.v. Buulder Buk tijdens deze avond hun Boerenbruidspaar en familie bekend maakt. Namens de commissie Boerenbal kon Gert Hegge Boer Marc en Boerin Jessy aankondigen als het boerenpaar 2018.

Boerin Jessy van Gestel-Ras liet gelijk blijken geen podiumangst te hebben. Als leerkracht op de Schatkist en ervaren toneelspeelster liet zij iedereen kennis maken met haar ouders en getuigen.
Boer Marc van Vlierden liet daarna ook even aan iedereen weten wie hem ondersteunen in de trouwpartij.

Het belooft weer een groots Boerenbal te worden op 3 februari. Zet vast in de agenda deze dag. Voor wie niet zo lang willen wachten en na dit goei begin al eerder willen doorfeesten is er voor die tijd nog het verbroederingsbal en natuurlijk het prinsenbal van c.v. Buulder Buk op 9 december.

Terug naar overzicht