• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • Een bijzondere dienst - De Carnavalsmis

Een bijzondere dienst - De Carnavalsmis

Delen
Dat het carnaval niet alleen een feest is van hoempapaa en halliekiedee is in het Bokkenrijk van De Buulder Buk al lang een gegeven. Al vele jaren wordt er in goed overleg met de pastoor van de parochie Onze Lieve Vrouw Visitatie een carnavalsmis gehouden.

Carnaval werd vroeger ook wel Vastenavond genoemd.
Letterlijk de avond voordat de veertig daagse vastentijd begon.
Van zondag tot en met dinsdag voor de vasten werd er nog eens flink gegeten en gedronken en later ook gefeest om daarna, vanaf aswoensdag, veertig dagen lang ingetogen en sober te leven.
Maar ook in onze cultuur zijn de christelijke gebruiken en de katholieke tradities verwaterd. Het carnaval echter is blijven bestaan.

Carnavalsvereniging De Buulder Buk wil behalve feestvieren ook momenten van bezinning en verdieping als een kostbaar onderdeel van onze cultuur in stand houden. Daartoe biedt de carnavalsmis een ideale gelegenheid.

Zondag 27 januari 2012 zal pastoor Felie Spooren ons voorgaan in deze bijzondere dienst. Het meerstemmig koor o.l.v. dirigent Theo Quanten en organist Jeroen Follon zullen de dienst muzikaal ondersteunen terwijl José Kuiten een solozang ten gehore zal brengen. Maar ook hofkapel De Bloasbuk o.l.v. Koen Meusen zal niet ontbreken.

Het bestuur van De Buulder Buk, Prins Jack III en Prinses Ingrid maar ook ons Jeugdprinsenpaar Bas en Sanne en natuurlijk onze pastoor Felie Spooren nodigen alle Bokken en Geiten, oud en jong, groot of klein uit om zondag om 10.30 uur in de kerk aanwezig te zijn.
Iedereen is van harte welkom.

Terug naar overzicht