Dreij kerre de ton

Delen
Dreij kerre de ton op Buulse Zittingen

Maar liefst drie keer zullen de toneelmeesters van cv Buulder Buk de ton dit jaar per avond klaar moeten zetten. Dreij Buulse tonpraoters durven het dit jaar weer aan om de zaal te vermaken met hun klets, buut of hoe je het ook noemen wilt vanuit de blauw-geel gestreepte ton onder de spotlight.

Johan Gerlag is met zijn creatie Hannes de meest ervaren rot in het vak. Een tonprater die serieus bezig is met het zoeken naar zijn typetje en dagen, weken en zelfs soms maanden broeit op het juiste verhaal, en de precieze woordkeuze voor in de ton. "D’r valt wer zat te lachen mej dien mins" schrieft Hanneske, zien zoon over Hannes in ’t Bokkenblaaike.

Super papa Tom van Osch heeft er ook weer zin in. Na zijn debuut vorig jaar waarin hij alles uit de doeken deed over zijn verse vaderschap komt hij ook nu weer terug op het podium van de Buulse Zittingen.

Met Nieke van Hunsel keert er dit jaar na lange tijd weer een vrouw terug in het tonpraterscollectief van de Buulder Buk. Na Junt en Toke krijgen we een nieuwe vrouwelijke inbreng in de ton. Ut schient un hiel lief vrouwke te zien, dae mej veul pit zal wore gebracht door deze debutante. Veelzijdige Nieke stond heel lang geleden al eens op het podium bij de kinderzittingen met de Jong van Blöstumop en velen zullen haar kennen als leidster bij de Jeugdclubs Budel.

Iedereen is welkom om nader kennis te komen maken met Nieke en haar twee mannelijke collega’s tijdens de Buulse Zittingen.

Graag tot ziens.


Terug naar overzicht