Dit zijn de mannen van de bouw

Delen
Een zonnige woensdag, 3 oktober 2018, Maarheezerweg in Budel.
Onder vele toeziende blikken van het vee van boer Pieter en boerin Ryan zijn ze er hard aan het werk. Onder aanvoering van de voorzitter van de commissie bouw Jos Vlassak de bouwmannen van de Buulder Buk.
De grote prinsenwagen van c.v. Buulder Buk is vanuit de vaste stalling bij de familie Gerlings een dag eerder verhuist van de Broekkant naar de Maarheezerweg.
Wat los gedraaid kon worden is er af gesleuteld en er wordt volop gepoetst en geschuurd.
Jan en Frans zijn in een schuurtje bezig met deze onderdelen, terwijl Ger op zijn knieën bezig is aan de trap waarop de raadsleden plaats nemen tijdens de optocht. Jén heeft het hoogste punt van de Prinsenwagen opgezocht en is daar druk aan het schuren. Doel van de operatie is nieuwe glans en kleur geven aan de Prinsenwagen van c.v. Buulder Buk. En het is niet alleen de Prins, Prinses of het Prinsenpaar van de Buulder Buk die profijt heeft van deze moeste arbeid. Ook de hoogheden van de Muuzevangers, Pintewippers en Roesdonkers mogen er op rekenen dat ze komende carnaval op een mooie vers in de lak zittende prinsenwagen de optocht kunnen afsluiten.

Respect voor de mannen die daar veel tijd op vrijwillige basis in steken.
Ook dank voor de mensen die elke keer weer onderdak bieden om dit werk te doen en de wagen te stallen.

Naast het werk aan de Prinsenwagen ligt er nog veel werk te wachten op deze mannen, want er valt het nodige te bouwen en te sjouwen.
Zo moet de bok geplaatst worden zodra Budel een nieuwe prins heeft en is er veel werk in de voorbereiding van de Buulse Zittingen. Zij weten precies waar elke tafel en stoel in de zaal een vaste plaats heeft en waar elk podiumdeel moet staan.

Zelf een keer zin om mee te gaan bouwen, stuur gerust een email naar voorzitter@buulderbuk.nl met je contactgegevens.
Een van de mannen aanspreken mag natuurlijk ook.
Terug naar overzicht