• Home
  • -
  • Nieuws
  • -
  • De Blèèrköp voor de laatste keer ...

De Blèèrköp voor de laatste keer ...

Delen
Al heel veel jaren zijn 'De Buulse Blèèrköp' een begrip op de Zittingen van de. Buulder Buk.
De gebroeders Johan, René en Peter Vos, de mannen achter 'De Blèèrköp', zijn eigenlijk niet meer weg te denken op het podium van de Buulder Buk. Maar toch zal er dat van moeten komen, want ze hebben aangegeven dat na de Zittingen van dit jaar er een punt gezet zal worden achter hun deelname.
Jarenlang keken de bezoekers uit naar het moment dat hun optreden begon. Met knap gevonden teksten werd de Budelse gemeenschap vaak een spiegel voor gehouden. Ook hun muzikale bijdrage met meerstemmig gezang was van professioneel niveau. Grandioos was hun idee om de laatste twee jaren een bijzondere Buulder of Buulse bij hun optreden te betrekken. De eerste keer werd pastoor Felie Spooren op het podium gehaald die na zijn optreden wereld beroemd werd in Budel.
Het vorige jaar verraste De Blèèrköp het publiek met een optreden van burgemeester Vermue-Vermue, die in haar creatie als Annie, de zus van de burgemeester het publiek vermaakte. Eeuwige roem en bergen sympathie is in Budel haar deel geworden. Heel jammer dat 'De Vosjes' er mee stoppen, maar het bestuur van de Buulder Buk respecteert hun besluit.

Terug naar overzicht