Carnaval in Coronatijd

Delen
De zomer is net begonnen, maar toch zijn er verschillende verenigingen alweer druk met het komende carnavalsseizoen.
Binnen onze carnavalsregio vallen verschillende dorpskernen uit de gemeentes Cranendonck en Heeze-Leende, jaarlijks voeren zij enkele vergaderingen voorafgaand aan het carnavalsseizoen.
Dit jaar is dit eerste overleg enkele maanden eerder geweest dan normaal. Dit heeft alles te maken met de huidige richtlijnen en de situatie waarin wij ons op dit moment bevinden.

Tijdens dit overleg zijn enkele belangrijke punten naar voren gekomen en deze willen wij graag met de inwoners van alle dorpskernen delen.
Op dit moment vinden wij het nog te vroeg om beslissingen te nemen, daar zijn we het allemaal over eens, maar we moeten natuurlijk kijken naar de toekomst en wat hierin mogelijk is. Hierin staat de veiligheid van iedereen voorop!
Met betrokken verenigingen is besloten dat er in september een beslissing gemaakt wordt hoe we carnaval 2021 gaan invullen. Deze maand is gekozen, zodat de verenigingen nog de activiteiten kunnen organiseren, de optochtdeelnemers kunnen werken aan de fantastische creaties en om een gedegen plan te maken volgens de RIVM-richtlijnen. Daarnaast gaan wij ook in gesprek met de gemeente(s), om samen een gedegen plan te maken.

Wij hopen dat er veel mogelijk is, maar wij blijven wel reëel kijken naar de situatie. We bevinden ons op dit moment in een “1,5 meter samenleving” en carnaval is toch een feest van gezelligheid, mooie optochten, polonaises en vele andere tradities, waarbij de 1,5 meter afstand niet goed te behouden is!

Carnavalsvereniging De Ossendrijvers
Carnavalsvereniging De Lindse Blaos
Carnavalsvereniging De Muuzevangers
Karnavalsstichting De Heiknuuters
Carnavalsvereniging De Toeters
Carnavalsvereniging Buulder Buk
Carnavalsvereniging De Pintewippers
Carnavalsvereniging De Roesdonkers
Terug naar overzicht