Carnaval in Buul

Delen
Grote optocht
Op dinsdag 9 Februari staat het hoogtepunt van de Buulse carnaval op het programma. Dan trekt de grote carnavalsstoet door de straten van Buul.
Deze optocht met een heel hoog kwaliteitsniveau is in de wijde omgeving bekend en langs de kant tref je dan ook diverse vrienden en carnavalsclubs vanuit de hele regio en daarbuiten aan. Naast de individuelen, kleine en grote groepen zijn er de grote praalwagens die vanuit alle windstreken hier naar Buul zijn gekomen om te gaan strijden voor de hoogste eer. Naast al het carnavalsk geweld wat voorbij zal trekken vragen wij uw speciale aandacht voor optochtdeelnemer met startnummer 28. Dit is de collectewagen en mede door uw gift tijdens deze collecte kunnen de Buulder Buk elk jaar weer een carnavalsoptocht van een dergelijke omvang organiseren, want vergist u zich niet in de vergoedingen die de deelnemers aan de optocht, al naar gelang hun klassering, mogen ontvangen. De prijsuitreiking van de grote optocht vindt plaats in partycentrum Proost en zal starten van 19.30u. Na de prijsuitreiking hoef je niet naar huis maar kun je gewoon door feesten, daar zullen de DJ’s wel voor zorgen.

De optocht start om 13.30u vanaf opstelstraat Maarheezerweg en gaat vervolgens via Dr. Ant. Mathijssenstraat, Markt, Nieuwstraat, Cranendoncklaan naar Rubenslaan waar ter hoogte van kruising met de Vincent van Goghlaan de ontbinding van de optocht plaats vindt. Wij verzoeken alle bewoners van de Vincent van Goghlaan geen auto’s naast de weg te parkeren tijdens de optocht om zo een goede ontbinding van de optocht te kunnen waarborgen.

Wie de optocht op een comfortabele manier wil bekijken kunnen we de tribunes op de markt aanbevelen, deze worden ook dit jaar weer verzorgd door vrienden van de optocht. Er is een bar en een barbecue aanwezig. Wilt u ook op de tribune plaatsnemen, reserveer dan via vvd011@hotmail.com . De prijs bedraagt 5 euro per persoon. De bezoekers van de tribunen mogen ook stemmen wat zij de mooiste creaties van de optocht vinden in alle categorieën.

Bok verbranding
Wanneer dinsdag 9 februari overgaat in woensdag 10 februari is het tijd om de bok te verbranden als teken van het einde van dit carnavalsseizoen.
Het einde wil niet zeggen dat het gerstenat niet meer zal stromen, echter heeft prins Martin I en jeugdprins Luuk hun steek afgezet en de scepter aan de kant gelegd en gaan zij weer gewoon als Martin en Saskia en Luuk en Isa door het leven, maar wel een hele fijne ervaring rijker.
Terug naar overzicht