Bijzonder verbroederingsmoment

Delen

Als je gaat kijken naar de oorsprong en betekenis van carnaval, dan is het carnaval voor alles een omkeringsritueel, maatschappelijke rollen worden omgedraaid en rangen en standen spelen even geen rol.

Het dragen van maskers en verkleden speelt hierbij een belangrijke rol. Carnaval is een traditie die op vele plaatsen in de wereld gevierd wordt. Ieder op zijn eigen kenmerkende manier. In feite is carnaval dus al een multicultureel gebeuren.

Dit werd op donderdag 20 februari nog eens extra duidelijk. Naar aanleiding van de helpende handen die enkele asielzoekers uit het AZC geven bij de groepen in de Budels bouwhal ontstond er ook een idee om in het AZC een carnavalsfeestje te organiseren. Prins Bart I uit Buul was uitgenodigd en was deze dag al vroeg van de partij samen met Jeugdprins Kes en Jeugdprinses Mara en enkele raadsleden en dames.

Ondanks het vroege tijdstip op de dag, enkel confetti, koffie, thee en chocomel heerste er een op en top carnavalssfeer. Onder aanvoering van de Buulse prins sprong men ook daar in no time op de stuul en hadden direct het goei gevuul. Niet alleen Buulse carnavalsmuziek, maar ook werd er op muziek uit diverse delen van de wereld meegedanst.

Deze ochtend werd bewezen dat carnaval een verbroederende werking heeft, waar iedereen die er bij was met een heel bijzonder gevoel op terug kan kijken.

Terug naar overzicht